logo
امروز : یکشنبه ۴ خرداد ۱۴۰۴ ساعت ۲۲:۰۲
[ شناسه خبر : ۴۵۷۸۴ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی زنجان عنوان کرد:

پوشش کانال‌های آبیاری زنجان با بتن پارچه‌ای

پوشش-کانال‌های-آبیاری-زنجان-با-بتن-پارچه‌ای-
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: مقرر شده است که طی دو ماه آینده حدود ۱۳۰ کیلومتر از کانال‌های آبیاری در سطح استان با استفاده از بتن پارچه‌ای پوشش داده شود.

مجید جعفری در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ با بیان اینکه در سال جاری با توجه به بحران کم‌آبی و لزوم استفاده بهینه از منابع آبی، اجرای طرح پوشش کانال‌های آبیاری با استفاده از بتن پارچه‌ای در سطح استان با جدیت پیگیری می‌شود، اظهار کرد: این طرح نوآورانه با هدف افزایش راندمان انتقال آب جلوگیری از تلفات ناشی از نفوذ و تبخیر و همچنین کاهش هزینه‌های آبیاری برای کشاورزان طراحی شده است. 

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه بتن پارچه‌ای به‌عنوان یک فناوری نوین ترکیبی از بتن و الیاف پارچه‌ای مقاوم است که ضمن دارا بودن قابلیت انعطاف‌پذیری بالا به‌سرعت در محل نصب شده و سطح داخلی کانال‌ها را پوشش می‌دهد، ابراز کرد: در شرایطی که منابع آبی کشور با کاهش چشمگیر مواجه شده‌اند اجرای این طرح می‌تواند نقشی مؤثر در مدیریت صحیح آب ایفا کند.

مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به اینکه مقرر شده است که طی دو ماه آینده حدود ۱۳۰ کیلومتر از کانال‌های آبیاری در سطح استان با استفاده از بتن پارچه‌ای پوشش داده شود، بیان کرد: نکته قابل‌توجه در اجرای این طرح مشارکت فعال کشاورزان در فرآیند اجرا و نظارت است.

وی گفت: بخشی از عملیات تحت نظر خود کشاورزان انجام می‌پذیرد و این موضوع باعث تقویت حس مسئولیت‌پذیری و مشارکت مردمی در حفظ منابع آبی خواهد شد و تأمین بتن پارچه‌ای مورد نیاز نیز با همکاری جهاد کشاورزی و بسیج سازندگی انجام می‌گیرد. 

مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه این دو نهاد با بهره‌گیری از توانمندی‌های داخلی و ظرفیت‌های بومی، نقش کلیدی در تأمین، توزیع و اجرای این پروژه ایفا می‌کنند، اضافه کرد: از سوی دیگر استان‌های مختلف مورد هدف قرار گرفته‌اند و مناطقی که کشاورزان همکاری بیش‌تری از خود نشان دهند در اولویت اجرای طرح قرار می‌گیرند.

جعفری با تأکید بر اینکه این طرح پیش از این به صورت آزمایشی در منطقه ماهنشان اجرا شد و نتایج به‌دست‌آمده بسیار مطلوب بوده است، اضافه کرد: سرعت بالای اجرا، افزایش قابل‌توجه راندمان انتقال آب و کاهش هزینه‌های تحمیل‌شده به کشاورزان از جمله دستاوردهای این طرح در مرحله آزمایشی بوده‌اند.

وی با اشاره به اینکه با تعمیم این تجربه موفق به سایر مناطق استان، می‌توان انتظار داشت که در کوتاه‌مدت شاهد تغییرات مثبتی در شیوه آبیاری و بهره‌برداری از منابع آبی باشیم، عنوان کرد: اجرای این طرح می‌تواند گامی مهم در جهت توسعه پایدار کشاورزی، بهینه‌سازی مصرف آب و مقابله با بحران‌های زیست‌محیطی آینده باشد.

مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: امیدواریم با ادامه حمایت‌ها همکاری کشاورزان و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، شاهد ارتقاء بهره‌وری در بخش کشاورزی و پایداری منابع حیاتی استان باشیم.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر